zondag 15 augustus 2010

Dag 15. Magic Kingdom.

Vannacht weer goed geslapen! Heerlijk bed hebben we. Om 07.30 wakker geworden. Ik ga meteen even op de laptop om te proberen het blog erop te zetten van gisteren. Maar ik krijg geen goede verbinding, dat is wel irritant!

Maar goed, we gaan aankleden en op weg (met z’n drietjes) naar het Magic Kingdom. We parkeren de auto bij Pluto 11-16 en stappen in het treintje naar de ingang. Tenminste, de ingang van de boot of de monorail die je moet nemen om bij de echte ingang van het park te komen. Sem kiest voor de monorail.

DSC03762

We lopen het park in en hadden bedacht om met een flinke pas naar Buzz Lightyear te gaan om daar hopelijk meteen in te kunnen. Intussen bedenken Mike en ik verschillende strategieƫn om het park zo gunstig mogelijk door te komen en zoveel mogelijk attractie te doen. Maar het blijkt echt helemaal niet druk te zijn.

DSC03764 

DSC03791

DSC03794

DSC03766

Na Buzz, waar we dus zo door konden lopen, gaan we verder naar Space Mountain. Ook hier is het doorlopen en meteen instappen. Dat vinden we fijn! Sem vindt deze “achtbaan” echt heel leuk. Wij krijgen bijna de slappe lach van de onverwachte bewegingen die je maakt. Het is een baan in het donker maar ook nog eens met hele abrupte bochten. Echt heel grappig.

DSC03776

DSC03772

Hierna lopen Mike en Sem naar de autootjes, kan even niet meer op de naam komen. Iets met Speedway? Hier is vaak zo vreselijk druk, maar ook nu zitten ze er in paar minuutjes is. Ik blijf langs de kant, pak wat drinken en maak her en der wat foto’s.

DSC03774

Als Sem en Mike eruit komen lopen we zo tegen Knabbel en Babbel aan. Leuk! Even een foto;

DSC03777

Sem is nu in die fase dat hij er niet meer voor in de rij wil staan, voor een foto met een character, maar als het even snel kan zoals nu dan vindt hij het toch wel leuk ;-)

We lopen naar Splash Mountain, nog steeds in de overtuiging dat er iets mis is met het park vandaag. Zouden we echt zoveel geluk hebben dat het echt niet druk is vandaag of zijn al die mensen gewoon niet in het Tomorrow Land gedeelte te vinden?

Bij Splash mountain aangekomen is ook hier de wachtrij nihil…hoe is het mogelijk? We vragen het ons maar niet meer af en gaan snel in deze waterbaan. Gelukkig worden we niet heel nat, tot teleurstelling van Sem ;-)

DSC03782

We lopen maar meteen door naar Big Thunder Mountain, maar Sem wil harder en hoger tegenwoordig dus is valt deze in de categorie “wel geinig” ;-) We gaan ook als een trein door het park, maar dat geeft niks, we weten welke attracties we willen doen en vinden het fijner om in de middag gewoon lekker in het zwembad te liggen. Dus zolang we lekker door kunnen bij de attractie, vinden wij het prima!

DSC03784

We komen bij de Haunted Mansion, dit is wel een beetje spannend zegt Sem. Veilig tussen ons in zit hij in het karretje. Maar gelukkig is het toch ook wel mooi zegt hij!

Hierna lopen we naar Mickey’s PhilharMagic. Wat een leuke 3D film blijft dit toch! En dat lekkere taart-geurtje dat er in de zaal gespoten wordt! Hmm! Als we uit de zaal komen lopen we door het winkeltje en zie ik 2 leuke t-shirts van Micky voor Sem. Nou vooruit! Deze zijn echt leuk!

We doen op verzoek van Sem ook nog even de Peter Pan attractie. Ach welja het is tenslotte pas 13.00 uur! We lopen hierna naar de uitgang en Sem wil ook weer graag met de mono-rail terug naar het parkeerterrein. We rijden naar huis waar we nog even lekker het zwembad induiken. Na het zwemmen doffen we onszelf nog even op om te gaan eten.

We gaan vanavond om 17.00 uur bij BB Kings eten, samen met Cor en Bojoura en mijn ouders. We rijden naar Point Orlando waar BB Kings zit, parkeren in de parkeergarage ernaast. Het ziet er gezellig uit. Mijn ouders zijn hier vorig jaar gaan eten en vonden het super gezellig, zeker omdat er ook een live band speelt.

DSC03801

DSC03802

Inderdaad goed eten en een toffe band die de golden oldies aan blues en soul speelt. Echt wel een aanrader vinden wij, tenminste als je om die muziek geeft natuurlijk :-)

Na het eten staan we weer buiten en zien we nog wat winkeltjes waar de vrouwen natuurlijk nog even moeten kijken (“jaja, kijken zeker?” dat zegt Mike altijd..) En zien we nog een tentje waar je kunt eten, echt iets voor mijn vader “Opa”

DSC03803

Dan zien de mannen een tent waar ze liever hadden willen eten (zucht…)

DSC03804

Heel jammer :-) Na deze gezellige dag en mooie avond rijden we naar huis. We stoppen de kindjes in bed en zitten zelf nog even lekker buiten om nog wat te kletsen.

Weer een gave dag vandaag! Morgen doen we er nog zo eentje! Maar dan Animal Kingdom.

7 opmerkingen:

 1. Dit ziet er inderdaad een gave dag uit !!! geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat en leuke verslag wat jullie steeds hebben.
  Wees blij dat je niet bij hooters hebt gegeten, voor de mannen altijd wel iets te zien, maar voor het eten moet je er ver weg blijven.
  Dit jaar heb ik daar gegeten en het was echt te vies voor woorden.
  Blijf door gaan met je verslaggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een topdagen weer, de afgelopen week ! Jullie hebben het HEERLIJK daar ! Alleen maar vrolijke gezichten, zelfs tijdens de regen !

  En wat een heerlijke rustige dag in MK zeg, goed 'geregeld'; had gisteren misschien veel drukker geweest !

  Nou, HAVE FUN maar weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's en mooie blauwe lucht hoor!!!!!!
  Hier is het 1 dag blauw en 3 grijs......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahaha een herkeningspunt zie ik...wij zijn bij die hooters weesten eten en hebben ook een foto gemaakt van de 3 opas die erbij waren met dat opas bord....wij vinden hooters echt kaai leuk....en ook best leker eten een must om 1 keer in je vakantie te doen....
  nog veel plezier
  groetjes marij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben ook al een aantal keer meegemaakt dat het vrij rustig was in Magic Kingdom, en dat is echt heel relaxed.

  Opa's op de I-drive hebben wij al veel goede recensies over gelezen, dus daar moeten wij ook nog een keertje heen. Aleen nog even bekijken of wij dat op onze trip volgende maand doen, of wachten tot onze volgende begin december.

  Hooter's is echt leuk om een keer te gaan eten. Het is ook het enige restaurant geweest waar Petra mij iedere keer moest aanstoten dat ik door moest eten omdat anders mn eten koud werd... Ik werdt ergens door 'afgeleid' zullen we maar zeggen ;-)

  Al met al hebben jullie een mooie dag gehad met prachtig weer op de koop toe !!

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat het zo rustig is in de parken. Dan kun je in een ochtend inderdaad alle attracties afwerken welke op het verlanglijstje staan. En dan 's middags alle tijd om lekker te zwemmen. Weer een heerlijke dag !

  BeantwoordenVerwijderen