maandag 16 augustus 2010

Dag 16. Animal Kingdom.

Vandaag vertrekken we om 08.30 uur naar Animal Kingdom. We zijn allemaal op tijd wakker en aangekleed dus zijn we op tijd weg. We hebben er zin in!

We parkeren op Unicorn rij 24 en stappen snel in het treintje naar de ingang.

DSC03805

DSC03806

Eenmaal binnen maken we eerst een paar foto’s bij de Tree of Life mbv de photopass. Het is een leuke fotograaf die de tijd neemt voor ons. We zijn dan ook heel benieuwd naar deze foto’s. Van de week laten we alle foto’s van de photopassess op 1tje zetten, dus dan zullen we ze zien.

DSC03809

De mannen lopen daarna naar Expedition Everest voor de fastpasses en wij lopen alvast richting de Kilimanjaro safari. De mannen komen als snel terug en we kunnen meteen doorlopen naar de safari waar we ook meteen kunnen instappen. Sem weet nu eindelijk over welke “jeep safari” het gaat als wij het hierover hebben. Toen hij namelijk 10 maanden oud was is hij hier ook in geweest, maar tijdens de rit door het vele hobbelen in mijn arm in slaap geschommeld. Iedereen in die jeep vond dit heel grappig omdat het namelijk echt wel een “bumpy” ritje is, en je jezelf goed moet vasthouden.

We zien veel dieren, nu is het nog vroeg en zijn ze nog enigszins actief. We zien de giraffes (Sem zijn favorieten) de leeuwen, olifanten inclusief het pas 2 maanden oude kalfje. Ook de hippo’s zijn zo leuk, maar helaas geen goede foto van kunnen maken.

DSC03815

DSC03820

DSC03817

DSC03824

Hierna lopen we door naar Expedition Everest, wat een prachtig mooi gezicht is deze attractie toch! Ik zou bijna geloven dat het een echt berg is :-) We gaan er allemaal in, ook mijn ouders die vinden deze attractie ook geweldig! Levi is wel een beetje zenuwachtig maar gelukkig komen we er allemaal ongeschonden uit ;-)

(Mike heeft de complete rit gefilmd, ben benieuwd hoe dat eruit ziet!)

DSC03834

DSC03835

DSC03836

Op weg naar de expedition hadden we nog fastpassess gehaald voor de Kali Rapid River. We lopen er op ons gemakkie heen en nemen onderweg nog wat drinken en ijsjes. Het is bloedheet vandaag! Maar toch besluit ik niet in de Kali river te gaan, heb even geen zin om alweer drijfnat te worden :-) Ik krijg alle handtassen aan mijn nek gehangen en ga lekker op de brug boven deze attractie staan. Hier zit een leuk knopje waar je op mag drukken en dan wordt er telkens een spuit water over/in de bootje gespoten die onder de brug doorkomen. Die gezichten van de mensen in de bootjes! Whahahaaa! Intussen probeer ik ook nog “ons” bootje te spotten om ze te filmen. Gelukkig zie ik ze op tijd en het staat erop hoor!

Iedereen is nat behalve de kinderen, die nu boos zijn hierover :-) Maar we weten het goed gemaakt, ze mogen onder de eerste de beste sproeier zichzelf helemaal nat maken. Dat doen ze ook en inderdaad tot op de onderbroek nat!

We lopen naar Dinoland USA. Hier gaan we meteen in Dinosaur. Wat een spanning en sensatie! Hele leuke attractie.

DSC03846

DSC03849

Hierna hebben we trek gekregen en gaan maar meteen eten in het eerste het beste tentje wat we zien. We nemen hamburgers en friet! Lekker! Zus en ik eten nog even bijna de complete bak met tomaten schijfjes leeg..lekker!

De kinderen willen hierna in de speeltuin van de dino’s spelen. Prima, dan kunnen wij even bijkomen;

DSC03855

DSC03856

DSC03858

We krijgen het steeds warmer en warmer…en zin om een siesta te doen :-) Als de kinderen uitgespeeld zijn gaan we naar de 3D film “It’s tough to be a bug” (van de film “Luizenleven”) De brilletjes doen het altijd goed :-)

DSC03860

DSC03862

Na de film willen we toch wel graag naar huis om te gaan zwemmen. We besluiten dat maar te doen en dan kunnen we thuis lekker BBQ’en vanavond. Na nog een kleine rit door de winkeltjes ( Sem krijgt een knuffel van een baby giraffe en voor Jackson koop ik een schattige “platte” pluto, zie foto)

DSC03852

Thuis plonst iedereen meteen het zwembad in! Effe afkoelen! Mike en Ma doen nog wat boodschapjes als aanvulling op de boodschapjes die Pa al had gehaald. Tussen het zwemmen door maken Cor en Mike het vlees klaar op de BBQ, aangevuld met heerlijke salades en eigengemaakte knoflooksaus van Cor (hier zullen we nog lang plezier van hebben ;-) )

DSC03863

DSC03866

DSC03868

Na het heerlijk eten gaan mijn zus en ik nog even samen naar de Walmart om nog wat “dingetjes” te kopen. “Wat voor dingetjes dan” vraagt Mike dan altijd. “Gewoon, dingetjes die ik nog nodig heb”  :-) Wij vrouwen weten altijd wel iets nog te kopen toch?

Rond 22.45 uur zijn we weer thuis en duiken we moe maar voldaan ons bed in! Alweer een mooie dag voorbij.

2 opmerkingen:

 1. ja, das inderdaad een klein nadeeltje van vrouwen: ze weten / verzinnen altijd wel iets wat nodig is om te kopen. Maar het moet straks nog wel allemaal mee naar huis ...

  Tot morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Jeep-safari in Animal Kingdom is inderdaad onwijs leuk, 2 jaar gelden bij de bestuurder voorin mogen zitten en dat wast best leuk. Ook voor het fotograferen was het best wel handig.

  It's Tough To Be a Bug is bij ons ook favoriet alleen Petra vindt bepaalde luchtjes tijdens die film niet zo smakelijk...

  Ja de Wal*Mart is ook voor Petra een verslaving en ik mag er ook graag komen dus het is geen straf om er een paar keer per week te vertoeven. wij maken ons niet druk of het allemaal mee naar huis kan, wij betalen wel voor de extra koffer ;-)

  Groetjes vanuit een zeer vochtig NL,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen