woensdag 18 augustus 2010

Dag 18. Disney’s Hollywood Studio’s.

Vandaag het laatste echte pretpark…snif snif..Ja we kunnen nog een wel een park voor de tweede keer doen als we willen. We vertrekken op tijd en zijn rond 09.00 uur bij de entree. Het is verschrikkelijk warm, nu al..

DSC03881

DSC03885

We laten een paar leuke foto’s maken op de photopass en gaan dan gauw naar de Tower of Terror. De wachtrij is maar liefst 45 minuten, hmm, we nemen snel een fastpass en mogen dus straks terug komen en de rij voorbij lopen. We lopen door naar de Rock ‘n Roller Coaster, hier is de wachtrij 20 minuten, dus besluiten deze maar meteen te “doen”. We vertellen Levi niet dat er een looping in zit, anders wil hij er niet in :-) We mompelen een beetje dat hij wel heel hard gaat en dat er een kurketrekker in zit, en dat wij het ook niet meer precies weten omdat het al zolang geleden is enzo. Ahh, best zielig!

DSC03889

DSC03891

Als we er dan uit komen vind Levi het helemaal geweldig en vooral de looping! Hij is er helemaal vol van. Zo leuk voor hem dat het nu eindelijk gebeurd is “het over de kop gaan”.

We lopen naar Star Tours (vreemd genoeg staat deze wel op de kaart getekend maar geen benaming erbij?) Levi is op het moment helemaal van Star Wars dus die verteld wat we zien in de wachtrij. Wij herkennen alleen R2D2.. Het is een geinige attractie, maar ik heb het idee dat deze in Parijs heftiger is?

Hierna splitsen we even op, Mike Sem en ik gaan naar de Muppet 3D show, en Bojoura, Cor Ma en Levi blijven even bij de Jedi-training kijken. We zien elkaar weer bij de stuntshow van Indiana Jones.

DSC03894

DSC03896

Het is een leuke film! Ik vind de Muppets altijd hilarisch, Mike en Sem vonden hem “wel okee” :-) Als we de zaal uitlopen lopen we zo “in de armen” van Bliksem McQueen en Takel uit de film Cars. We gaan er snel mee op de foto voordat de rest van de menigte dit ziet.

DSC03895

Dan lopen we terug naar de Indiana Jones show entree. Cor, Bojoura en Levi mochten geen plaatsen meer voor ons bezet houden en zitten er iets gunstiger voor dan wij, maar toch nog prima plekken voor ons, vooraan wat meer aan de zijkant. Ik weet dat dit niet veel uitmaakt omdat het een hele groots opgezette show is. En inderdaad Sem kijkt zijn ogen uit!

DSC03900

DSC03904

DSC03905

Na deze mooie show mogen we dan eindelijk in de Tower of Terror. Jippieee! Zolang naar uitgekeken, vooral door Sem die er nu echt in mag! Levi en Ma blijven buiten in de schaduw op ons wachten. Wij lopen met onze fastpasses lekker langs de rij van inmiddels 60 minuten. Sem is wel zenuwachtig en blijft dan ook heel dicht bij mij lopen en laat mijn hand niet los. Schattig! Hij wil dan ook tussen Mike en mij inzitten in “de lift” Ik ben gewoon zenuwachtig voor hem!

Maar hij blijkt het helemaal geweldig te vinden! Vol trots komt hij eruit en mag dan ook een “bewijs stuk” kopen dat hij erin is geweest. Hij kiest een mooie gouden sleutel van de attractie.

DSC03888

DSC03908

Na deze heftige rit gaan we eten bij de Pizza Planet (uit de Toy story films). Hier wilden de kinderen in Parijs al naar toe vorig jaar maar was toen niet gelukt. Ook deze keer blijkt het nog moeilijker dan gedacht want het is poepiedruk! Mike gaat op jacht naar een tafeltje terwijl ik in de rij ga staan. Cor Bojoura Ma en Levi houden het niet meer van de warmte en drukte en besluiten alvast naar huis te gaan.

Wij eten nog even een salade/pizza en gaan dan op weg naar de Backlot Tour. Deze wil Sem graag zien om de vrachtwagen die in brand gaat. En inderdaad hij vindt het weer prachtig! Ook de enorme bak water die men er nog overheen stort is leuk natuurlijk :-)

Wij hebben het daarna ook wel gezien, het is echt te warm om nog iets te doen. We willen zwemmen!! Dus gaan ook wij terug naar de villa. Als we trouwens bij de auto aankomen is deze zo verschrikkelijk warm van binnen dat we eerst de airco 5 minuten aanzetten voordat we in kunnen stappen, en toen nog gaf deze een binnentemperatuur aan van 117 F.

Thuis weten we niet hoe snel we onze zwembroeken aan moeten doen en plonzen dan zo het bad in. Tja, de rest van de dag speelt zich dan ook alleen nog af in het zwembad. Ohja, en Cor en ik halen nog wat te eten bij de Publix. We hebben een lekker diner. Ik duik vroeg mijn bedje in vanavond. Het in de zon liggen zorgt altijd voor een lekker loom gevoel.

Er zit weer een gezellige dag op!

3 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien dat Levi ook een 'flag-tee' draagt, zoals jullie misschien wel weten ik heb een tic van die shirts en worden door mij dan ook (bijna) dagelijks gedragen. Mijn collegae noemen mij dus ook "Old-Navy" :-)

  Geniet maar het mooie weer in zonnige Florida, want het is hier 3x niks :-(

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pieter heeft gelijk ivm het weer, de enige reden die ik kan bedenken om er niet van te janken, is omdat er al genoeg druppels vallen.

  Voor de rest lezen we dat je een fijne dag gehad hebt. Zeker na de overwinningen van Sem :)

  Tot morgen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk, voor Sem dus een topdag. 2 attracties overwonnen !!

  En altijd lekker om de dag te eindigen in je eigen pool

  BeantwoordenVerwijderen