vrijdag 6 augustus 2010

Dag 6. Islands Of Adventure

Vandaag gaan we naar Islands of Adventure van Universal. Om 09.00 uur vertrekken we nadat iedereen wat gegeten heeft als ontbijt. Het is redelijk druk onderweg en uiteindelijk parkeren we bij Cat in the Hat 161 zo rond 09.40. Dan is het nog best een eind naar de ingang, maar lang leve de rolbanden :-)

DSC03514

We wachten bij de ingang nog even op Cor en Bojoura, die dachten een verkeerde afslag genomen te hebben maar achteraf bleek dat toch de juiste te zijn. Dus die moesten even ergens omkeren. Toen we compleet waren zijn we naar binnen gegaan, en meteen linksaf richting The Hulk. We hebben express plus tickets wat wil zeggen dat we bij alle attracties 1x de rij voorbij mogen lopen. Dit hebben we gedaan uit ervaring van andere jaren waar we hier vaak attracties niet gedaan hebben omdat de rij bijvoorbeeld 90 minuten was. Het is echt een goede zet die express pass, want we lopen zo de rij van dik 75 minuten voorbij en zitten binnen 10 minuten erin en staan weer buiten. Wat een gave achtbaan.

DSC03517

Vervolgens is Spiderman aan de beurt. Hier hebben echt naar uitgekeken, deze vinden wij allemaal zo gaaf. Sem is er nog nooit in geweest, laatste keer was hij nog iets te klein. Dus ook hij eindelijk erin. En wat was het gaaaaaaf!!! Iedereen inclusief mijn ouders vonden het helemaal geweldig.

DSC03519

Vervolgens kopen we allemaal een beker die we de hele kunnen dag kunnen refillen voor 85 cent. Ook dit blijkt een goede zet aangezien het weer een flinke hete dag aan het worden is.

We lopen door het cartoon gedeelte, waar Mike de kinderen even in een straaltje water sopt :-)Sem en Levi vinden het helemaal lachen natuurlijk. Ook zien we een leuk hondenhuisje voor onze hondjes Outlaw en Jackson ;-). Sem komt nog een stapeltje hamburgers tegen. We gaan in Popeye, de wild waterbaan. Ook met onze express pas en ook in deze attractie kunnen we binnen 5 minuten instappen. Lang leve de express pas! Deze Popeye bootjes blijken eigenlijk gewoon duikbootjes te zijn want we komen er compleet verdronken uit. We hebben de slappe lach ervan want iedereen zijn shirt en/of broek blijkt nu ineens veel langer te zijn geworden. Echt allemaal tot op onze onderbroek nat!

DSC03521

DSC03523

DSC03526

DSC03528

We lopen door naar Jurassic Park en stappen in de bootjes van The River Adventure. Bij mijn moeder gaat er wat dagen “wat was er nou toch ook alweer met de attractie? Je zit niet voor niks zo goed vast..” Ohja toen wist ze het weer, toen we stijl omhoog gingen…Echt lachen joh! We knallen keihard naar beneden en zijn weer redelijk nat. Ach ja, met deze temperaturen drogen we zo!

Hierna gaan we even lekker lunchen en bijkomen in de airco bij Jurassic Park Discovery Center. Mike neemt een fijne ongezonde hamburger en Sem en ik delen een Chicken tender menu. Smaakt op zich prima, we hadden honger. Wel fijn bij deze tent is dat er een soort van salade bar bij zit, deze is bedoelt om je hamburger op te pimpen met tomaat, ssla, uitjes etc. Maar ik ga mijn bakje vullen met tomaat en sla om gewoon zo op te eten, heerlijk!

DSC03552

Na nog de nodige plasjes en peukies lopen we dan echt door het nieuwe Harry Potter gedeelte. Wat prachtig gemaakt allemaal. We kijken onze ogen uit. Helaas is het echt wel vreselijk druk hier en ook nog eens midden op de dag in de brandende zon…We kijken rond en besluiten toch maar eerst door te lopen en de rest van het park te doen en dan zo rond 18.00 uur terug te gaan naar Harry.

We kijken de show van Sinbad Stuntshow, Sem ligt helemaal in een deuk bij deze show. Echt leuk! Daarna lopen we door Seuss Landing. Hier gaan we nergens in, de kindjes vinden zichzelf echt veel te groot hiervoor. Maar we genieten wel van de mooie kleurtjes en de vrolijke winkeltjes.

DSC03547

DSC03543

Hierna lopen we door naar de Mat Hoffman BMX show. Ook hier gaat iedereen uit zijn dak! Wat knap wat deze mensen allemaal kunnen met een BMX fiets, skates, motors en skateboarden…Ongelofelijk! Sem zegt meteen dat hij thuis goed gaat oefenen..hmm..

Inmiddels zien we dat het inderdaad een stuk rustiger is geworden in het park. We gaan dan ook terug naar het Harry gedeelte. We sluiten aan in een rij van 60 minuten voor de Fordbidden Journey. De refill flessen zijn gevuld dus we kunnen vooruit. Doordat het nu wat later is staan we in elk geval niet meer in de volle zon. Gelukkig gaat de rij best snel en al snel lopen we in het Hogwarts-gebouw. Dit is een attractie op zich! Wat mooi gemaakt! (Voor iedereen die nog niet wil weten hoe de rit gaat, niet verder lezen nu!)

We lopen door de gangen met de levende schilderijen en lang het kantoor van professor Perkamentus. Ook zien we Harry en zijn vrienden nog staan. Het lijkt net alsof ze er echt zelf staan, maar het is een soort van projectie? Super mooi allemaal! Dan zijn we aan de beurt, we stappen in en beleven een waar avontuur. We vliegen door de complete film van Harry heen en het is super spannend. We zijn sprakeloos…al is Mike wel wat misselijk geworden.

DSC03532  

DSC03558

DSC03536

DSC03540

Na deze fantastische rit wil Sem graag de mooie witte uil (Ik geloof dat deze Hedwig heet?) We kopen de uil en hij is inderdaad prachtig. Het is een handpop, en je kunt zijn hoofd laten draaien en hij maakt echt het uilengelui. Sem is in love ermee!

En dan wil hij ook echt nog een toverstokje. Vooruit dan maar, hij krijgt het van Oma. We sluiten aan in de rij om het winkeltje in te mogen met de stokjes. Ook hier duurt het lang en Mike gaat met Sem nog wat eten terwijl ik in de rij blijf met mijn zus. De kindjes blijken later met Cor in de snoep winkel van Harry te zijn geweest, en hebben daar een chocolade kikker (zoals uit de film) gekozen. Heel leuk! Dan komen ze terug bij ons in de rij en mogen we het winkeltje binnen. Eerst krijgen we het ritueel van het toverstokje te zien. Echt heel leuk, die man is helemaal in zijn rol! We zoeken een mooie stok uit en zijn er dan klaar mee voor vandaag. Het is inmiddels 21.00 uur en gaan terug naar de auto. Sem is helemaal gesloopt en kan bijna niet meer rechtop staan :-)

Eenmaal in de auto valt hij in slaap met de nieuwe uil in zijn armen geklemd. Thuis meteen in bed! Ook Mike gaat meteen naar bed met een pilletje tegen de hoofdpijn. Mijn zus en ik gaan nog even in de tuin zitten en Cor is zo lief om nog wat garnalen voor ons te bakken. Jammie! Dat gaat er nog wel in aangezien wij min of meer het avondeten hadden gemist. Dan om 23.30 uur ga ik echt naar bed, moe maar voldaan!

Het was een lange, maar mooie dag!

5 opmerkingen:

 1. Nou, jullie hebben het lang vol gehouden in die hitte!
  Ook wij vonden de attractie van Harry Potter erg mooi, zijn op een gegeven moment via de Single riders gegaan en waren in 20 min. weer buiten, perfect!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verslag, van een dag in IOA.
  En wat houden jullie het goed vol in de warmte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi,

  Wat een dag zeg. Ik ben heel benieuwd naar Sem's nieuwe uil. Misschien een foto?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Wat een schitterende dag. Ik heb deze update inmiddels al 2 keer gelezen !!! :) zo goed leest hij.

  Ik wil ook een foto's van de uil zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fantastische dag in IAO hebben jullie gehad ! De wens om snel naar HP in Orlando te gaan was er al, maar na het lezen van jullie verslag weet ik het zeker. Dit is iets wat je zelf gezien/gedaan/ervaren moet hebben.

  Nog heel veel plezier en ga vooral door met de mooie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen