donderdag 5 augustus 2010

Dag 5. Discovery Cove

Vandaag met voor het eerst met de wekker opgestaan, om 06.00 uur. Tja, andere dagen waren we zelf vroeg wakker en uitgerekend vandaag denk je dan als de wekker gaat “oooh ik had wel tot 09.00 uur kunnen slapen” Maar jammer dan! We staan dan ook met alle liefde en plezier op want vandaag zal een droom gaan uitkomen. Zwemmen met dolfijnen!

Om 07.10 uur is dan iedereen klaar en gaan we op weg. Als we ons park af willen rijden komen we onderweg nog een aantal flinke vogels tegen. Wij vermoeden iets van kraanvogels? Misschien weet iemand welke vogels dit zijn? Ze zijn ook totaal niet verlegen, heel grappig.

DSC03440

Rond 07.45 zijn we dan bij Discovery Cove. Het park ligt er prachtig bij. We melden ons bij de guest service, krijgen allemaal een ID-card en de tijden dat we gaan zwemmen. Mijn zus en haar fam, mijn moeder en ik met de fam mogen om 08.40 uur, als een van de eerste. Antoine en fam gaan om 09.35 uur. We moeten ons 10 minuten vooraf melden bij de Starfish Cabana.

DSC03441

Dus nog even lekker de tijd om een ontbijtje te nemen. Het ontbijtbuffet is prima, en we nemen croissants, muffins, cornflakes met melk, chocolademelk en jus d’orange. Het smaakt allemaal heerlijk. Wel grappig is dat als je even niet op zit te letten of even opstaat om nog bijvoorbeeld de suiker te gaan halen dat dan alle vogeltjes je ontbijt wegpikken. Sem vond het hilarisch in elk geval dat er af en toe een vogel met een halve muffin voorbij kwam.

DSC03442

Na het ontbijt zijn we ons gaan omkleden en hebben we de uitleg wat betreft het zwemmen gekregen in de Starfisch Cabana. Daarna was het eindelijk zover. We mochten het water in! En dat was bere koud :-) Snel er doorheen en dan is het prima. We ontmoeten Jenny, een vrouwtjes dolfijn en als tweede in lijn van de groep dolfijnen. Jenny is een wat oudere dame maar vind het nog steeds heerlijk om te spelen. Zo wordt ons verteld dat we dicht naast elkaar moeten blijven staan omdat Jenny het leuk vind om tussen de eventuele gaatjes door te zwemmen. En de trainster heeft het nog niet gezegd en hupsakee Jenny propt zich tussen Cor en Levi door. Levi schrikt er wel van, want Jenny is toch best groot, en stevig. Dus we gaan nog dichter tegen elkaar staan.

Dan mogen we haar aaien, we geven haar kusjes, ze laat al haar geluidjes horen, echt helemaal het einde! Daarna mogen we aan haar aan haar vinnen vasthouden en zwemt ze je naar de kant terug. Het is echt geweldig… De fotos zijn niet al te best omdat je voornamelijk met je rug naar de kant staat, maar we besluiten later om alle fotos en de DVD van de fotografen van Discovery Cove te nemen. Dit is echt iets wat we thuis zeker nog een aantal keren willen terug kijken.

Dus hieronder alleen wat fotos van onze eigen camera.

DSC03451

DSC03467

DSC03481

Had ik al gezegd dat we het zooo geweldig vinden hier? Ook Sem gaat helemaal op in al het moois. Na de dolfijnen kijken we hoe Antoine Monique en de kinderen de zelfde ervaring opdoen. Ook zij genieten van de mooie dolfijn Hutch.

Hierna installeren we ons op een aantal bedjes en gaan we in de weer met de gekregen snorkel set. We oefenen wat in de lazy river, waar het water heerlijk warm is. Iedereen heeft het snel onder de knie behalve ik. Ik heb toch veel moeite met het ademen door de neus. Het lukt me nauwelijks rustig te blijven en telkens als ik mijn hoofd in het water steek krijg ik zo’n gevoel dat je weleens hebt als je bijvoorbeeld de trap af rent en dan bijna een trede mist maar het toch net goed gaat. Kent iemand dat? Dat gevoel, maar dan echt minuten lang. Heel vervelend. Maar ik zet door en vind mezelf dom en wil het perse onder de knie krijgen. Samen met Mike lukt het dan na een uurtje toch om echt te snorkelen. En we gaan dan ook in het bad waar de vissen en roggen zitten. Het water is uiteraard weer enorm koud, maar als je eenmaal de prachtige roggen ziet dan ben je de kou snel vergeten. Het gaat me steeds beter af. Ik zie echt prachtige roggen, heel groot, en ze zwemmen zo onder je door. Ongelofelijk! Mike duikt regelmatig naar zo’n enorme rog om hem te aaien. Helemaal geweldig. Ook Sem blijkt een geboren snorkelaar. Hij duikt, spuit zijn snorkel leeg en snorkelt weer verder. Hij heeft de snorkel alleen afgedaan deze dag toen we gingen lunchen. En daar was hij het eigenlijk al niet mee eens :-)

DSC_0101

DSC_0102

De lunch is geweldig, je kunt echt werkelijk uit vanalles kiezen. Ik neem de gegrilde zalm met groente, Mike de beach burger en de Sem macaroni met kaas en een hotdog. We nemen nog aardbeitjes als toetje mee, en het smaakt allemaal geweldig!

Daarna gaan we bij de Aviary kijken, de vogels. Ook hier kijken we onze ogen uit als de vogels op onze handen komen zitten om het voer uit het bakje te eten.

DSC_0117

DSC_0139 

DSC_0171

DSC_0149

(en zo hebben we nog 200 fotos…)

De rest van de dag blijven we snorkelen en om 17.45 uur zijn Sem en Levi de laatste die uit het bad komen. De lifeguard probeerde al enige tijd oogcontact te krijgen met de kindjes maar zij bleven al snorkelend gewoon in het water. Daarna zijn we gaan douchen, alles is aanwezig, shampoo, conditioner, bodywash, bodylotion, haar elastiekjes. Super geregeld allemaal. Voldaan vertrekken we naar huis.

Aangezien we allemaal flink geluncht hadden beslist iedereen voor zich wat en wanneer men gaat eten. Mike maakt wat soep voor de kindjes en bakt er wat spek bij. Daarna is het bedtijd voor ze. Het was een lange dag, en gisteren ook al laat naar bed, dus vandaag even lekker op tijd. Want morgen zal ook weer een lange dag worden. Mike en ik gaan daarna nog even op pad voor een nieuwe bikini voor mij. We rijden even naar de Victoria Secret outlet maar ik kan helaas niets naar mijn zin vinden. Ach proberen we het van de week nog wel ergens anders.

Eenmaal thuis stort ik mijn bed in….helemaal moe maar met mooie dromen van vandaag.

10 opmerkingen:

 1. Ik krijg heimwee als ik dit leest, wij zijn hier ook 2x geweest en vind het zooo leuk!! Leuk om nu jullie verhaal te lezen en dat jullie net zo genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een dag!

  Wij gaan in november ook, en we verheugen ons nog zoveel meer door jullie :)

  schitterend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldigggggg
  wat een dag...eentje voor in een lijstje...kaaaaaaaaai mooi...en geweldig dat jullie zo hebben genoten
  marij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt super om te zien dat sem en levi het zo leuk hebben. Hier thuis is alles ook goed. Dibbel is een walking shit machine, maar voor de rest wel heel lief. Pa's auto is ook nog heel ;) ben wel jaloers en had graag mee gegaan! liefs tim en samanta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een enorm leuke dag hebben jullie achter de rug zeg.
  Zou ik volgend jaar ook wel willen....
  Als we alles nog moeten doen wat we alle,maal wel willen gaan we de eerste 10 jaar zeker naar Orlando :-)
  Ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen.
  Veel plezier weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn inderdaad kraanvogels, en ze kunnen ontieglijk herrie maken hebben wij op Cane Island gemerkt, maar het zijn grappige vogels.

  En 'swimming with the dolphins' is natuurlijk prachtig mooi, helaas is Petra bang van dolfijnen heeft ze 2 jaar geleden ontdekt tijdens het aaien in SeaWorld...

  Groetjes,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm gelukkig gaan wij dit ook weer doen in oktober op dierendag... wij zijn dan Trainer For a day maar DC is absoluut een geweldige dag. wauw en wat een leuke en mooie foto's.
  Grappige dolfijn ook dat ze door de gaatjes wil zwemmen.
  groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gave ervaring is dat, staat zwaar op ons to do lijst voor volgend jaar.

  Prachtige foto's en heerlijk blogverhaal

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is alsof ik zelf weer even in DC ben. Ben het helemaal met je eens; een schitterende ervaring !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig, wat een mooie ervaring erbij ! Heerlijk dat jullie zo genoten hebben, maar kan ook niet anders. Die vogel op Sem zijn hoofd kwam ook steeds bij mij (zo'n zelfde soort dan) en heeft uiteindelijk een half uur op mijn schouder gezeten en ging overal (in de Aviary dan) mee naar toe. Echt lachen !

  Mooi, en goed dat jullie de foto's gekocht hebben. Blijft een boel geld, maar zoiets is toch wel bijzonder om te blijven herinneren !

  BeantwoordenVerwijderen