maandag 9 augustus 2010

Dag 9. Universal Studio’s

Het ritme zoals thuis gewend is hier denk ik nu ook “normaal” geworden. Alweer vandaag om 07.00 uur wakker. Prima, ik heb genoeg geslapen en heb zin in vandaag. Ook Mike is wakker en ik vertel hem tussen neus en lippen door dat hij nog even moet gaan tanken. Toen wij vrouwen gisteren terug reden van de nagel-avond sprong het benzine lampje aan..Maar ik vond dat ik echt niet kon gaan tanken met mijn net gelakte nagels. (Ik heb trouwens geen “voor” en “na” foto’s, maar geloof me; het ziet er nu een stuk beter uit ;-) )

DSC03608

Dus Mike is eerst gaan tanken voordat we om 09.00  uur weg reden naar Universal Studios. Het zag er onderweg al wat donker uit, maar ach we zijn niet van suiker en kunnen dus wel tegen een regenbui. We parkeren de auto op Spiderman, Sem helemaal blij want “dat had hij altijd al gewild” ;-) We stappen de rolbanden weer op richting de ingang. Eenmaal daar aangekomen begint het toch te stort regenen!! Niet normaal! Regen regen regen…het stopt ook niet.

We nemen maar een bakkie koffie en de kinderen spelen wat op de “nep golf”

DSC03612

DSC03614

DSC03615

Als het dan eindelijk wat minder hard regent lopen we naar binnen. Het is helemaal niet druk, dat is dan wel een voordeel :-) We besluiten alle attractie op volgorde te doen, linksom het water zal ik maar zeggen. We beginnen met Jimmy Neutron, dit vinden Sem en Levi helemaal leuk, de humor is helemaal in hun straatje! Scheten van Spongebob (dacht ik) en het karretje dat beweegt op de vogeltjesdans…

Daarna lopen we naar de Mummy, deze is echt heel gaaf. Sem kijkt zijn ogen uit! Hij vind het “vet cool” We hopen dat het intussen echt droog is geworden maar helaas het blijft echt flink door druppelen.

DSC03617

DSC03620

Tja dan maar een poncho…Wat een verschrikkelijk ding is dat zeg, maar ja ik kan zo snel geen andere manier bedenken om mijn tasje met daarin het fototoestel en de entreekaartjes ( en de express plus kaarten dus) droog te houden. Later blijkt dat deze ponchos je ook nog wel enigszins warm houden..

Na de Mummy gaan we in Twister. Hierbij blijven de herinneringen van mijn tijd in Oklahoma terugkomen. (Ooit in een ver verleden heb ik paardrijles gegeven op een zomerkamp voor kindjes in Oklahoma) Wat zo’n twister kan aanrichten heb ik daar real live mogen zien..

Maar goed, de attractie is natuurlijk mooi gemaakt en iedereen vind deze ook wel de moeite om gezien te hebben. We struinen door. Bij Jaws aangekomen besluiten Mike, Sem en ik alleen door te gaan terwijl de rest gaat eten. Wij gaan in Jaws, en hoewel dit voor Mike en mijzelf niet echt spannend meer is, gaat Sem er helemaal in op. Hij kruipt steeds dichter tegen me aan, maar hij is niet bang. (Zegt hij..;-) )

Daarna meteen door naar The Men in Black. Heel erg leuk! Blijft ook gewoon leuk om te doen. Sem voor het eerst en baalt dat hij niet de meeste punten heeft gehaald.

DSC03622

Als we hieruit komen nemen we allemaal wat te snoepen in het winkeltje bij de uitgang. Sem neemt een lollie met een gebitje eraan. Dit vind hij altijd het leukst!

DSC03624

We komen bij de Simpsons aan. Mike gaat hier niet in omdat hij vaak hoofdpijn aan dit soort attracties overhoudt. Sem en ik gaan samen en wij vinden deze “ride” echt heel leuk. Jammer dat Mike er niet bij was!

DSC03628

DSC03630

Zoals al gezegd, het is helemaal niet druk in het park en met onze express passen zitten we binnen een paar minuten in elke attractie. Dat schiet lekker op! In het verleden hadden wij deze express passen niet en stonden we echt veel in de rij, of deden we sommige attracties helemaal niet. Nu gaan we sinds 10 jaar weer in E.T. Ook al kent Sem “Ed” niet (hahaha hij gelooft niet dat je het uitspreekt als E.T) hij vind het helemaal geweldig. We gaan thuis maar eens opzoek of deze film in het Nederlands te krijgen is.

Daarna wil Sem naar het Woody Woodpeckers kidzone. Hij wil in het natte gedeelte..terwijl we nog niet droog zijn geweest van de regen…Maar okee, als jij daar blij van wordt. Dus Sem helemaal doorweekt rennen en spelen in “Curious George”

DSC03641

DSC03640

DSC03637

Het gaat inmiddels hier weer verschrikkelijk hard regenen, en we besluiten dat we naar huis gaan. Of tenminste naar de uitgang van het park. Compleet in poncho banjeren we door de regen en de enorme diepe plassen. Ach wat het uit! Ook hier genieten we van, we lachen er maar om!

Bij de uitgang zien we nog een “Monster race auto”

DSC03642

En in de garage een witte Hummer. Hoewel we eigenlijk al uitgekeken zijn op de Hummer vinden we deze toch wel mooi :-)

DSC03643

Onderweg naar huis rijden we even langs een winkeltje waar ze speciale honden spulletjes hebben maar als we om 17.03 uur voor de deur staan blijken ze om 17.00 dicht te zijn gegaan.. Echt stipt 17.00 uur dus! Jammer! Maar goed, we gaan nog wel een keer terug. Dan maar bij de Publix een pizza halen voor Sem en wij nemen een lekkere steak met salade.

Eenmaal thuis gekomen hebben ons eten gemaakt en het smaakte heerlijk! Inmiddels is de rest ook binnen gedruppeld, die waren ook nog naar de supermarkt geweest en naar de Premium outets.

Alweer een leuke dag! Al hopen we natuurlijk dat de regen niet aan gaat houden!

Morgen naar ons eerste Disney park; Epcot.

6 opmerkingen:

 1. Tsja, wat maakt het ook uit als je toch al nat bent van de regen, dan kan zo'n golf water ook geen kwaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lekker dag hebben jullie er van gemaakt ondanks het slechte weer. Wel lachen als je Sem met een poncho ziet lopen terwijl hij net daarvoor zich helemaal heeft uitgeleefd in het watergedeelte bij Curious George.

  Hopelijk morgen weer een zonnige dag !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van het weer, maar vd rest hebben jullie er toch wel een leuke dag van gemaakt.

  Wij hebben 2 jaar geleden ook The Simpsons gedaan maar dit zijn ook voor ons attracties waar wij niet met een fijn gevoel uitkomen.
  Daarintegen vinden wij Jaws dan weer wel leuk, vooral als je met een boot vol Japanners zit, die gaan echt uit hun dak.

  We duimen dat jullie morgen weer mooi weer hebben !

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra "PenPe"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks de regen is dit toch wel een plezante Universal dag geworden.

  Ook al had het niet geregend, Sem zou toch doorweekt geweest zijn dankzij Curious George :)

  Wendy zegt dat de nageltjes er goed uit zien !!

  tot morgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé jullie vermaken je wel, en de regen doet daar niks aan af. Erg leuke foto's !!

  Die poncho's hebben we standaard in onze rugzak, en achter in de auto hebben we ze ook. Je weet maar nooit, en het kan ineens zo hard regen ook.

  Tot morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Net op een ander blog ook al gelezen dat het zo geregend heeft, wel jammer maar gelukkig laten jullie je door de regen niet uit het veld slaan.Hopelijk is het vandaag beter weer.
  In ieder geval veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen