zondag 1 augustus 2010

Dag 1. Eindelijk gaan we!

Na zo verschrikkelijk lang aftellen is DE DAG dan toch gekomen. Vandaag gaan we naar Orlando.

De dag begint om 06.00 uur, Mike en ik staan op, Sem slaapt bij mijn ouders zodat wij de gehele auto kunnen gebruiken voor de koffers. Ook gaan Mike en ik iets eerder omdat wij eerst nog voorbij Schiphol gaan om Jackson (onze Chihuahua) naar zijn fokker te brengen. Zij zijn zo lief om op ons kleine mupke te passen als wij lekker vakantie vieren.

DSC03338

Dus om 07.00 uur zijn we op weg, geen files dus zijn wij mooi op tijd, 08.30 bij Steven de Oppas. Jackson heeft het meteen naar zijn zin bij zijn mama-chi, zus-chi en een tante-chi. Ook zet hij meteen zijn territorium af…tegen de tafelpoot..Sorry Steven, alvast voor alle keren dat hij dit zal gaan doen ;-)

Na de laatste knuffel met Jackson gaan we nu echt naar Schiphol. Exact 09.30 zijn we hier en zet Mike mij met alle koffers in de vertrekhal en gaat zelf de auto naar lang parkeren brengen. Na een minuutje of 20 is hij terug en is de rest van de familie inmiddels ook aangekomen. Nog even voor iedereen die de fam. niet kent: Mijn ouders; Cor en Dymphna, Mijn oom en tante: Antoine en Monique en mijn neefje en nichtje Beau en Mitch. (Mijn zus, haar man en kind: Bojoura, Cor en Levi, vliegen ons as maandag achterna)

DSC03343 DSC03345

Om 10.00 uur mogen we inchecken, duurt allemaal lang, maar ach wat maakt het uit, we hebben vakantie. Wel jammer is dat bij mijn vader het ESTA verhaal schijnbaar niet goed is aangekomen want hij moet uiteindelijk alles opnieuw invullen en aanvragen op een computer beschikbaar in de vertrekhal. Daarna hoeft alleen hij nog in te checken, keurig geregeld. Overigens werden we echt heel aardig en vriendelijk behandeld bij de Martinair balie. Dat is toch ook altijd een fijn begin.

Na het inchecken zijn we voor Sem nog even bij de aankomsthal een paar crocs gaan halen. Tja ze zien er niet uit, ik weet het..En Monique is bang dat Sem hier later therapie voor moet krijgen, maar ik weet hoe fijn het voor Sem is om straks in de parken lekker gemakkelijk te kunnen lopen :-) Dus de oude Nikes liggen nu in de vuilnisbak en we gaan verder op de crocs.

Eenmaal door de douane kan iedereen een beetje ontspannen en bijkomen onder het genot van een bakkie koffie/milkshake en Sem kan lekker spelen bij de Mac. Nog even door de parfum winkel, maar het lukt mij niet om een lekker geurtje voor Mike te vinden. Kwestie van “ik ruik door de parfum de luchtjes niet meer”. Daarna is het tijd om naar de gate te gaan lopen, aangezien wij bij gate D2 vertrekken en zijn binnengekomen aan de hele andere kant, is het dus nog wel een 10 minuutjes lopen. Daarna gaat het eigenlijk heel snel, door de laatste check, nog een plasje doen en hupsakee dat vliegtuig in. Duurt nog even voordat we gaan taxiën omdat er 3 mensen toch niet meegaan en hun bagage uit het ruim gehaald moet worden. Maar dan om 14.30 uur gaan we dan eindelijk de lucht in.

DSC03347

We wisselen her en der met andere mensen om voor iedereen goede plekken te hebben, dat lukt en iedereen blij. Sem zit naast Pa, Mike en ik naast elkaar en op de middenrij van 3 zitten Antoine, Ma en Mitch. Na een lange dikke 9 uur vliegen zijn er eindelijk. Prachtig vliegveld is Orlando. Jammer genoeg moesten we wel oneindig lang wachten op onze koffers…en toen als klapper nog in de rij bij Alamo. Maar het wachten is goed beloond; we hebben een prachtige Dodge Journey. Prachtige grote zwarte SUV.

DSC03352 DSC03354

Iedereen tevreden met zijn SUV en dan eindelijk naar de villa. Het is inmiddels hartstikke donker dus echt veel kunnen we nog niet over de omgeving zeggen. Het park Emerald Island zelf is prachtig verlicht en heeft bewaking aan de poort. Bij de villa aangekomen weten we van gekkigheid niet welke deur we als eerste open moeten doen. We hebben 7 slaapkamers, dus best veel deuren ;-) Uiteindelijk is iedereen blij met de gekozen kamer en kunnen we snel wat boodschappen gaan doen bij natuurlijk de Wal-Mart (wij noemen deze “de Wallies” )

Brood, beleg en drinken is snel ingeslagen, snel naar huis want het is inmiddels 11.47 uur…echt bedtijd, Nederlandse tijd 06.00 uur, dus 24 uur wakker nu!

DSC03360

Welterusten!!

10 opmerkingen:

 1. Leuk zo een eerste dag.

  Alvast heel veel plezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. alles op plaats van bestemming dus...en ik weet hoe het voelt om met een grote groep te gaan...afgelopen feb...hebben wij ook met 13 man een 7 slaapkamervilla gehad in clearmont...een super gezellige vakantie met zijn alle waar ik nog heel vaak aan terugdenk...in sept begint bij ons het spaarprogramma weer om over 2 jaar in sept weer te gaan....dus geniet van deze heerlijke vakantie zo met zijn alle....en bedankt alvast dat we mee mogen genieten...
  groetjes marij ( orlandoforum)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het voor jullie ook eindelijk zover is. Wij gaan jullie zeker volgen.
  Heel veel plezier met zijn allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He leuk jullie zijn inmiddels ook aangekomen in de Villa. Jullie vlucht heen is goed verlopen zo te lezen..

  Ik ben erg benieuwd naar de foto's van het huis en de villa...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prima gegaan dus ! En ook nog eens een mooie Dodge Journey mee; hartstikke lekker toch !

  Dus vanaf nu, lekker genieten ;-) ! We hebben Orlando gisteren netjes achtergelaten voor jullie !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk met zo'n grote groep zeg (ik kan het weten alleen is onze groep iets kleiner "maar" 7)
  Ga er maar heerlijk van genieten en goed smeren hoor, want de zon is al dagen bloed heet!
  Have Fun

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom ! Het is hier zoals altijd fantastisch, dus een hele fijne vakantie gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aftellen duurt lang.......maar eens komt de dag dat de vakantie start, dus heel veel plezier!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo jullie zijn er... heerlijk.
  Laat de echte vakantie maar beginnen.

  Ben benieuwd naar de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goeie reis geweest, laat het genieten nu maar beginnen! Wij lezen mee.

  BeantwoordenVerwijderen