vrijdag 20 augustus 2010

Dag 20. Clearwater Beach

Vandaag ben ik om 07.00 uur wakker geworden. Misschien toch een ingebouwd klokje want we hebben de wekker ook op 07.00 uur staan. We vertrekken vandaag namelijk om 08.00 uur naar Clearwater beach.

Onderweg komen door/langs Tampa gereden;

DSC03916

Zo rond half 10 komen we in Clearwater aan. Het is bloedje heet! We kopen kaartje voor onze boottocht op de Little Toot. We hebben veel goeds over deze boot gehoord, dus we kunnen niet wachten. We nemen de rit van 11.00 uur, zodat we daarna nog lekker op het strand kunnen liggen. Als we de kaartjes gekocht hebben gaan we snel een tentje opzoeken waar we iets kunnen drinken en even in de airco kunnen.

DSC03917

DSC03921

We lopen nog even langs de mooie boten die hier in de haven liggen en gaan dan aan boord van de Little Toot. We varen rustig weg en we hebben een leuke kapitein die ondertussen verteld over de huizen van de sterren die we zien. Ook het huis van Hulk Hogan komt voorbij, ja die ken ik van de reality serie op TV. Leuk! We varen nog wat rond daar waar normaal de dolfijnen zouden zitten, maar helaas ze zijn er niet. De kapitein zegt dat we even naar de open zee varen want dan moeten de dolfijnen daar zijn. Wij vinden het allemaal prima!

DSC_0212

DSC_0224

En inderdaad, al gauw zwemmen er aan alle kanten van de boot dolfijnen mee! Wat een prachtig gezicht! Jeetje wat gaaf is dat! Ik weet van gekkigheid niet waar ik het eerste foto's moet maken. Ik sta rechts op de boot waar twee dolfijnen wat flinke sprongen maken! Maar aan de andere kant is een moeder dolfijn met een baby, waarvan de baby nog niet zo goed boven het water uit kan springen. De kapitein verteld dat de baby inderdaad nog niet weet dat hij uit het water is tijdens zo’n sprong en dat hij dus zijn “zwem-beweging” met zijn staart niet moet maken. Echt heel grappig!

Hier een aantal foto’s, de kwaliteit niet helemaal top, maar het viel ook niet mee op zo’n deinende boot en dolfijnen spotten en fotograferen tegelijkertijd. Maar we vonden het SUPER!

DSC_0217

 DSC_0260

DSC_0232

DSC_0242

DSC_0248

DSC_0245

DSC_0249

Wauw! Dit was echt te gek! Als de dolfijnen even later hun eigen weg weer gaan, vaart de Little Toot rustig terug naar de haven. En wij pakken de emmers, schepjes en handdoeken uit de auto en gaan lekker op het strand liggen. Of tenminste, we gaan meer in het water liggen dan op het strand want het is zoooo heet. Bijna niet uit te houden eigenlijk! Het zee water voelt aan als een warm bad! Zulk warm zeewater heb ik nog nooit gevoeld! Maar het is heerlijk, we smeren ons goed in natuurlijk, maar aan het eind van de dag blijken we her en der toch wel wat verbrand, precies op de plekjes die niet goed gesmeerd zijn! Zal je altijd zien :-)

DSC_0262

DSC_0263

DSC_0271

DSC_0276

Rond een uurtje of 4 hebben we het gehad! En nog belangrijker; we hebben honger! We gaan ons afspoelen en omkleden en rijden een minuutje of 20 langs de kust naar Madeira Beach, naar Johns Pass. Dit is een boardwalk met allemaal winkeltjes en restaurantjes. Ziet er gezellig uit. We kiezen een vis restaurant en eten hier heel lekker. Ik neem de garnalen en Mike een steak. Sem neemt de “grilled cheese” met friet. Allemaal super lekker, al hebben zus en ik het heel koud van toch iets te lang in de zon… Na het eten lopen we nog wat langs de winkeltjes maar besluiten dan toch maar naar huis te rijden want iedereen is toch wel heel moe van zo’n dag in de zon.

DSC03928

DSC03927

Zo rond 20.00 uur zijn we thuis. Heerlijk douchen!! Al dat zand en zout uit mijn haar en daarna lekker insmeren met aftersun. Ook Sem en Levi worden goed afgespoeld want het zand zat op de meest vreemde plaatsen ;-)

Daarna stort eigenlijk iedereen in. Lekker naar bed!

Het was alweer een fantastische dag!

4 opmerkingen:

 1. Echt hele gave foto,s van de dolfijnen meer dan gelukt!! Wij hebben ook de little toot gedaan was een leuke ervaring.

  En Clearwater Beach... oh jullie hebben het heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De trip met Little Toot, daar kijken wij echt al naar uit, want het is echt schitterend.

  Clearwater Beacht zijn wij al een aantal malen geweest maar Johns Pass kenden wij nog niet dus wederom een notitie op ons 'lijstje'.

  ps,
  Je moet even je camera inspecteren, want zie op een aantal fotos een 'black spot' en dat betekent dat er een stofje (zo te zien 2) op de sensor zit.

  Hoe dan ook, het zijn weer prachtige sfeer- en actiefotos !!

  Groetjes,
  Pieter & Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke dag zeg; vooral bij Little Toot (wij hadden 'helaas' maar 1 dolfijn en maar voor even ...). Zag er echt geweldig uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de bewijsstukken zijn geleverd, jullie hebben ook de dolfijnen gespot !!
  Het is inderdaad behoorlijk warm hier in de Sunshine State. Maar we blijven gewoon met z'n allen genieten !!

  BeantwoordenVerwijderen